Η Ολυμπία Μαυραγάνη γεννήθηκε τo 1981 στο Χολαργό Αττικής, μεγάλωσε και ζει στο Βέλο Κορινθίας.
Από μικρή διείσδυσε στο καλλιτεχνικό πνεύμα επηρεασμένη από τον εκ Ν.Εφέσου (Μ.Ασία) βραβευμένο καλλιτέχνη παππού της, φωτογράφο, Νικόλαο Χατζηστυλιανό. Από την προσχολική της ηλικία, στο σπίτι της υπήρχε εκθετήριο με τις μικρές κατασκευές της.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής, κεραμικής και χειροτεχνίας.
Το 2004 σπουδάζει στο κρατικό Ι.Ε.Κ. Γαλατσίου στην ειδικότητα ”Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος” παίρνοντας υποτροφία και στα τέσσερα εξάμηνα της φοίτησής της.
Από το 2008 έως το 2011 ήταν επιμορφώτρια της Ν.Ε.Λ.Ε. Κορίνθου στις ειδικότητες ”οικοτεχνία-χειροτεχνία” και ”κατασκευή κοσμήματος” στα κέντρα επιμόρφωσης Βέλου, Κιάτου, Αρχ. Κλεωνών, Λουτρακίου, Μουλκίου και Ταρσινών.


Έχει συνεργαστεί με το δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Τριωδίου (2008), δουλεύοντας με παιδιά, δημιουργώντας μάσκες. Επίσης, έχει διδάξει σεμινάριο “εικαστικού κοσμήματος” (Ιούλιος 2012) στο Lab2Art.


Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις κοσμήματος: “Αγορά της Κυψέλης” (Κυψέλη 2007) ”Πανελλήνια έκθεση Κορινθία” (Κόρινθος 2008-2011), ”Πολιτιστικές εκδηλώσεις δήμου Βέλου-Βόχας” (Βέλο 2009), ”Πνευματικό κέντρο Καλαμάτας” (Καλαμάτα 2012), “Καλλιτεχνικό στέκι” (Καλαμάτα 2012), ”Festivart” (Lab2Art 2012).


Στο σπίτι της στο Βέλο Κορινθίας έχει δημιουργήσει το δικό της εργαστήριο, δουλεύοντας με όρεξη και φαντασία -κυρίως χειροποίητα ασημένια κοσμήματα- αλλά και διάφορες χειροτεχνίες.