Συμμετοχή στη Διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης : ” Platforms project”

22/10/2023

Platforms project / Aθήνα / 2023

Το Lab2Art, θα παρουσιάσει μέσω του Festivart, μέρος της έκθεσης *ΑCCEPT που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στο Λουτράκι, στην διεθνή έκθεση “Platforms Project” που θα λάβει μέρος στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, από 26 μέχρι 29 Οκτωβρίου 2023.

Η διεθνής έκθεση της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής Platforms Project 2023 – Independent Art Fair, φέρνει μαζί της 56 εικαστικές πλατφόρμες από 24 χώρες, 4 πλατφόρμες Αρχιτεκτονικής, 4 θεατρικές πλατφόρμες, μουσική και dj’s και ένα πολύπλευρο παράλληλο πρόγραμμα ομιλιών και ημερίδων, περφόρμανς, workshops, εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά. Εφέτος παρουσιάζουν έργα τους περισσότεροι από 900 καλλιτέχνες και δημιουργοί από 24 χώρες.


Από φέτος και στο εξής στο περίπτερο μας θα παρουσιάζουμε έργα νέων καλλιτεχνών τα οποία δημιουργούνται μέσα από εκπαιδευτικές διαδικασίες αλλά και ανοιχτές συζητήσεις και θεματικές εκθέσεις των αντίστοιχων συνεργαζόμενων φορέων όπως: το FESIVART (στο Λουτράκι), το TILTplatform (στην Αθήνα), το Μ.Α.Μ.Α. (στην Κύπρο), το Μουσείο της Λήθης (στην Σουηδία) και την σχολή φωτογραφίας και νέων μέσων Focus (στην Αθήνα), το Norrköping visualisation and interaction studio (στην Σουηδία), το Linköping university (στην Σουηδία), και τα εικαστικά εργαστήρια Lab2Art (Kόρινθος & Λουτράκι). Η φετινή έκθεση εστιάζει πάνω στην έννοια της Αποδοχής/Accept.

Το LAB2ART θα παρουσίασει έργα των σπουδαστών: Δημήτρη Καμπεράκη και Γιάννη Φιλιάνδρα, πάνω στη θεματική *ACCEPT (Aποδοχή).

Συνολικά θα παρουσιάσουν έργα τους προσκεκλημένοι νέοι καλλιτέχνες από Σουηδία, Ελλάδα και Κύπρο και οι Σχολές:

LAB2ART 

Focus School of Photography & New Media

Cyprus School of Fine Art

Linköping University Department of culture & society

Steneby School of Arts and Crafts, Sweden

Χώρα: Σουηδία, Ελλάδα, Κύπρος

Πόλη: Νόρσεπινγκ, Αθήνα, Κόρινθος, Πάφος

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Οικονόμου, Μάκης Φάρος, Ζωή Πυρίνη, Τάκης Ζερδεβάς, Σουζάνα Αναστάση, Γιούλα Χατζηγεωργίου

Για το πρόγραμμα καθώς και για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το : https://platformsproject.com/visit/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ