ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Το τμήμα προετοιμασίας απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες που θα ήθελαν να προετοιμαστούν για τις εισαγωγικές εξετάσεις των σχολών καλών τεχνών της Ελλάδας ή του εξωτερικού.
Δια Ζώσης
Λουτράκι
Καθημερινά
Κόρινθος
Δευτέρα | Τετάρτη | Παρασκευή | Σάββατο
Λειτουργεί όλο το χρόνο
Ελληνικά
Όλα τα επίπεδα

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το τμήμα προετοιμασίας απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες που θα ήθελαν να προετοιμαστούν για τις εισαγωγικές εξετάσεις των σχολών καλών τεχνών της Ελλάδας ή του εξωτερικού.


ΣΤΟΧΟΣ

Βασικός στόχος μας είναι η πλήρης κατάκτηση των προαπαιτούμενων γνώσεων για την εισαγωγή στις επιθυμητές σχολές καθώς και η άριστη προετοιμασία των υποψηφίων για την αντιμετώπιση των ειδικών συνθηκών των εισαγωγικών εξετάσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται τόσο στην εξάσκηση των υποψηφίων βάση προηγούμενων εισιτηρίων εξετάσεων (προσομοίωση εξετάσεων) και την αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων, όσο και για την απόκτηση αισθητικών κριτηρίων και εικαστικής αντίληψης. Η διδασκαλία είναι εξειδικευμένη και προσαρμοσμένη σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε σπουδαστή καθώς παρακολουθείται ο προσωπικός ρυθμός κάθε υποψηφίου με σοβαρότητα και συνέπεια.


ΜΑΘΗΜΑΤΑ

 • Σχέδιο – Αφομοίωση και εφαρμογή
 • Ζωγραφική – Χρώμα
 • Τεχνολογία υλικών
 • Ιστορία τέχνης – θεωρητική προετοιμασία με προβολες μαθησιακού υλικού, συζητήσεις και βιβλιογραφία.
 • Κατα τη διάρκεια των μαθημάτων οι υποψήφιοι ασκούνται σε ποικιλία συνθέσεων, προτομές, πορτρέτα, μοντέλο, κ.α. και με πλήθος υλικών όπως γραφίτης, κάρβουνο, μελάνια, κιμωλίες, εκολίνες, ακρυλικά, σκόνες κ.α.


Υποβοηθητικά, η πλήρως ενημερωμένη βιβλιοθήκη του Lab2art με ελληνική και ξενόγλωσση βιβλιογραφία, βρίσκεται στη διάθεση των σπουδαστών, συντελώντας στη διεύρυνση των γνώσεων και των ερεθισμάτων των υποψηφίων.

Το πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο προετοιμασίας υποψηφίων για τις Σχολές Καλών Τεχνών λειτουργεί καθημερινά, πάντα υπό την καθοδήγηση και την εποπτεία έμπειρων καθηγητών.

Οι καθηγητές είναι πεπειραμένοι εικαστικοί δημιουργοί, πτυχιούχοι της Α.Σ.Κ.Τ., με εμπειρία στο χώρο της διδασκαλίας της τέχνης, με άριστη τεχνική υποδομή και θεωρητικό υπόβαθρο.


ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ


ΠΟΤΕ

Oι εισαγωγικές εξετάσεις για τις σχολές καλών τεχνών διεξάγονται κάθε Σεπτέμβριο για 3 με 5 ημέρες (ξεχωριστά για κάθε σχολή) και είναι ανεξάρτητες από τις Πανελλαδικές Εισαγωγικές Εξετάσεις.


ΠΟΥ

 • Αθήνα → Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
 • Θεσσαλονίκη → Ανώτατη Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης [ιδρύθηκε το 1988].
 • Δ. Μακεδονία [Φλώρινα] → Ανώτατη Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.
 • Ιωάννινα → Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
 • Τήνος → Προπαρασκευαστικό και Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου.

 

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Αίτηση για την συμμετοχή στις εισαγωγικές εξατάσεις κάθε σχολής Απολυτήριο Λυκείου


ΤΑΛΕΝΤΑ

Με απολυτήριο Γυμνασίου μπορούν οι υποψήφιοι μαθητές να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ, στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα), αφού πρώτα παραδώσουν φάκελο και κριθούν εξαιρετικά ταλέντα. Οι υποψήφιοι που επιτυγχάνουν στις εισαγωγικές εξετάσεις κρατούν τη θέση τους στη Σχολή εισαγωγής τους και φοιτούν μετά το Λύκειο.


ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ο ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ – ΕΠΙΛΟΓΕΣ

 • Μεταπτυχιακός Τίτλος [Master Degree], στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό.
 • Απόκτηση δεύτερου Τίτλου σπουδών Μέσω Κατατακτηρίων Εξετάσεων να συνεχίσει σπουδές σε μια από τις υπόλοιπες Καλές Τέχνες ή στην Αρχιτεκτονική.
 • Ελεύθερος επαγγελματίας Ως αμιγώς Εικαστικός Δημιουργός να εκθέτει το έργο του σε Δημόσιες και Ιδιωτικές Αίθουσες Τέχνης [Galleries] και να το εμπορεύεται.
 • Απασχόληση σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό τομέα
  • Δημόσιος τομέας: Καθηγητής/τρια Καλλιτεχνικών Μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ή διορισμός σε Δημόσιους Οργανισμούς που απασχολούν Εικαστικούς [Νομισματοκοπείο, Μουσεία, Δημόσιες Πινακοθήκες, Αρχαιολογικές Εταιρείες.
  • Ιδιωτικός τομέας: Ατελιέ Γραφικών Τεχνών, Διαφημιστικές εταιρείες, Τηλεόραση, Θέατρο [εφ’ όσον έχει εξειδικευτεί στη Σκηνογραφία] συνεργαζόμενος με όλους τους συναδέλφους στις Εφαρμοσμένες Τέχνες, Συντηρητές, Διακοσμητές, Αρχιτέκτονες. Καθίσταται σαφές, ότι τo εύρος της απασχόλησής του, εφ’ όσον έχει και τα απαραίτητα προσόντα να κινείται σε παράλληλους και πολύ ενδιαφέροντες χώρους, είναι μεγάλο. Τέλος, κάθε Πτυχιούχος της Α.Σ.Κ.Τ. γίνεται αυτόματα μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας [Ε.Ε.Τ.Ε.].
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ