ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΡΑΚΟΥ

Δια Ζώσης
Λουτράκι
ΣΑΒΒΑΤΟ 13|05 - 20|05 & 27|05
ΜΑΙΟΣ
Ελληνικά
Όλα τα επίπεδα

Το σεμινάριο κεραμικής Ρακού έρχεται στο Lab2art!

Το «Ρακού» είναι μια τεχνική ψησίματος κεραμικών που έχει τις ρίζες της στην Ιαπωνία του 1573 και μεταπήδησε στην Ευρώπη το 1920 από τον Άγγλο κεραμίστα Μπέρναρντ Λιντς. Σήμερα είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο.

Η λέξη «Ρακού» (raku) προέρχεται από το ιαπωνικό ιδεόγραμμα που σημαίνει «ευτυχία», «χαρά», «ευχαρίστηση» και συνδέεται με τις τελετές τσαγιού,
ενώ τα 5 στοιχεία της φύσης, Γη, Φωτιά, Αέρας, Νερό, Αιθέρας, παίζουν βασικό ρόλο στο αποτέλεσμα, που κάθε φορά είναι μοναδικό.

Σύμφωνα με την τεχνική του «Ρακού», το κεραμικό, αφού έχει υποβληθεί σε ειδικό γυάλωμα με οξείδια των μετάλλων, δέχεται μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας (θερμικό σοκ), με απρόβλεπτες πολλές φορές συνέπειες για το κεραμικό.
Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι ιδιαίτερα φαντασμαγορική, δημιουργεί μοναδικά μεταλλικά χρώματα και το γνωστό κρακελάρισμα στην επιφάνεια των κεραμικών. Τα χρώματα που μας δίνει η τεχνική «Ρακού» είναι εντυπωσιακά μοναδικά και απρόβλεπτα.

Δημιουργήστε ελεύθερα, με την βοήθεια της κεραμίστριας Αλεξάνδρας Γουρζουλίδου τα δικά σας μοναδικά έργα κεραμικής Ρακού!

Έναρξη : Σάββατο 13 Μαίου

Κατασκευή κεραμικών: Σάββατο 13 ή/και 20 Μαίου 15:00-18:00
Ψήσιμο Ρακού : Σάββατο 27 Μαίου 10:00 – 20:00

@Lab2Art Λουτρακίου
28ης Οκτωβρίου, Λουτράκι 203 00

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΡΑΚΟΥ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ